Transparant en betrouwbaar
Hoge kwaliteit
De voordeligste boekhouder
Voor iedere ondernemer!
Middeling

Sterk wisselend inkomen

Bent u in de afgelopen jaren gestart of gestopt bent met werken, dan wisselde uw inkomen waarschijnlijk sterk. U betaalde in het ene jaar geen of weinig belasting en in het andere jaar veel.
Ook werken als freelancer, werken als ondernemer, het opnemen van onbetaald verlof (voor bijvoorbeeld een sabbatical), het ontvangen van een gouden handdruk of minder gaan werken na een zwangerschap, kunnen redenen zijn waardoor u een wisselend inkomen heeft gehad.

Middeling

Lager tarief, dus minder belasting

Wanneer u hierdoor meer belasting heeft betaald dan iemand met een gelijkmatig verdeeld inkomen, kan Heuvelland Belasting Advies voor u bij de Belastingdienst vragen om achteraf uw belastingaanslag te baseren op het gemiddelde inkomen over een periode van drie jaar. Hierdoor kan het zijn dat uw inkomen in een lager tarief valt, waardoor u minder belasting hoeft te betalen

Middeling

Berekend over drie jaar

Middelen gebeurt altijd achteraf, over een aaneengesloten periode van 3 belastingjaren waarvan u de definitieve aanslagen al hebt ontvangen. U krijgt het verschil terug met wat u daadwerkelijk heeft betaald, voor zover het boven een drempel van 545 euro uit komt.
De middelingsregeling kan zodoende honderden tot wel duizenden euro’s voordeel opleveren.

Interessant voor u?

Denkt u dat middeling voor u misschien wel interessant is, neem dan gerust contact met ons op. Baat het niet, dan schaadt het niet. Een eerste gesprek bij Heuvelland Belasting Advies is gratis en van tevoren kunnen wij voor u een inschatting maken of het zinvol is om aan het werk te gaan.